Afbeeldingen

Webshop

Binnenkort opent Rijnbeek Brood & Banket een Webshop.

Alvast een bestelling doorgeven? Stuur een e-mail naar bestelling@bakkerijrijnbeek.nl of neem telefonisch contact op via (015) 369 24 52.

Openingstijden

  Emmastraat Keijzershof
Ma 7:30 - 16:00 uur 8:00 - 18:00 uur
Di 7:30 - 16:00 uur 8:00 - 18:00 uur
Wo 8:00 - 13:00 uur 8:00 - 18:00 uur
Do 8:00 - 17:30 uur 8:00 - 18:00 uur
Vr 8:00 - 17:30 uur 8:00 - 18:00 uur
Za 7:00 - 15:00 uur 8:00 - 17:00 uur
Zo Gesloten Gesloten

Vacatures

All Round Brood- en Banketbakker
Verkoopmedewerk(st)er

Bel ons

Emmastraat (015) 369 24 52
Keijzershof (015) 737 00 86

Over ons

Onze brood- en banketbakkerij heeft traditiegetrouw een sterke band met de lokale gemeenschap, het bedrijfsleven en de verenigingen. Vakmanschap, ambachtelijkheid, creativiteit en maatwerk staan bij ons hoog in het vaandel.

Bakkerij Rijnbeek bestaat bijna 100 jaar en heeft dus voor heel wat generaties brood al gebakken. In april 1924 opende overgroot opa Hein Rijnbeek een bakkerij aan de Emmastraat in Pijnacker. Hij was ondernemend en brood bakken zat in zijn bloed. Tom Rijnbeek is inmiddels eigenaar en de vierde generatie Rijnbeek. De bakkerij is een echt familiebedrijf: "Tot nu toe heeft telkens iemand uit de familie de zaak overgenomen. Nu is het mijn beurt, alhoewel mijn vader Frans onvermoeibaar is. Hij maakt nog steeds veel uren in de bakkerij”.

Nachtwerk

Tom kent een bijzonder leef ritme. Hij werkt midden in de nacht en slaapt 's middags. Het brood en banket ligt de volgende ochtend niet vanzelf in de winkel, lacht de sympathieke bakker: "We beginnen 's nachts om één uur met de voorbereidingen. Vervolgens werken we de hele nacht door. We kneden, fabriceren en bakken wat af." Rijnbeek heeft in totaal vijf bakkers in dienst en veertien verkoopmedewerkers: "We doen alles met de hand. Halen niets uit de fabriek. Dat is arbeidsintensief ja, maar daardoor is de kwaliteit altijd goed."

Oud familierecept

Rijnbeek heeft een ruim assortiment brood en banket. Ze bieden meer dan honderd soorten grootbrood en honderdvijftig soorten kleinbrood. Denk bij kleinbrood aan luxe broodjes, zoals maanzaadbolletjes of croissantjes. "We hebben ook bijzondere producten waar we extra zorg aan besteden. Onze speculaas bakken we volgens een oud familierecept. En onze eierkoeken zijn heel karakteristiek, knapperig. Mensen komen van ver om ze hier te halen."

Kwaliteit

De oudste bakker van Pijnacker is van maandag tot zaterdag geopend. "We kennen een vaste klantenkring. De meeste klanten komen uit Pijnacker, maar ook mensen uit Nootdorp, Berkel en Delft weten de weg naar onze winkel te vinden." Aan het eind van de dag is Rijnbeek vrijwel altijd 'los', vertelt Tom. "Hoe dat komt? We kunnen vertrouwen op negentig jaar ervaring. Daarnaast gebruiken we de beste grondstoffen en werken we met vaste leveranciers. We staan voor service en kwaliteit. Mensen komen graag terug."

Tweede winkel

Bakkerij Rijnbeek kent sinds 2013 een tweede filiaal. In het winkelcentrum in Keijzershof is een prachtige, eigentijdse winkel verrezen. "Onze plannen voor een tweede winkel stammen uit 1995. Toen waren er al bouwplannen voor dat gedeelte van Pijnacker. Uiteindelijk heeft het heel wat jaren geduurd, maar we zijn apetrots", vertelt Tom. "Mijn broer heeft de dagelijkse leiding van de winkel in Keijzershof op zich genomen. Het assortiment is vrijwel hetzelfde. Het enige verschil is dat we daar ook belegde broodjes, koffie en sappen bieden."